maandag 20 september 2010

Rit Moto Drivers Overpelt - II

Ondanks de enorm slechte voorspelling waren we met 3 scooters: Erika, Marcel en mezelf. Na ons ingeschreven te hebben en een beetje gelachen te hebben met de Harleys en de plastieken, begonnen we aan onze tocht. We hadden beter niet te veel gelachen, want na 15 minuten stonden we al aan de kant. De vele vluchtheuvels eisten hun tol, de Vespa van Marcel weigerde nog verder door te rijden. Na even denken was het besluit dat de bougie was los gekomen. Zo geklaard dachten we! Niets was minder waar, want met een zijspan is dit heel andere koek. Daarenboven hadden we niet het juiste materiaal om de zijspan los te koppelen zodat de bil losgemaakt kon worden van de Vespa. Daarom besloot ik dan maar om ergens aan te bellen en naar sluitels te vragen. De vrouw des huizes waar ik aanbelde was supervriendelijk en haalde diens man materiaal naar boven. Van vriendelijkeheid konden we niet spreken bij de eenzame fietser kromgebogen tegen de wind die even recht kwam om moord en brand te schreeuwen omdat onze Vespa's op het fietspad stonden. De man echter riskeerde bijna z'n leven door het 'zeer' drukke verkeer van wel 1 auto per uur.

Enfin, nadat Marcel geleerd had naar welke kant hij de bouten moest losdraaien was de Vespa in geen tijd weer draaiende. We hervatten dan maar onze tocht. Het was een mooie goed bepijlde tocht en ondanks de dreigende wolken droog. Op de terugweg ter hoogte van Houthalen-Oost sloeg het noodlot weer toe. Plots was m'n ambriagekabel eraan! :(( Gelukkig had Erika nog familie wonen in de buurt. Ik heb dan afscheid genomen en m'n moed bijeen geraapt om in de zijspan te kruipen. Best wel een ervaring! Zie foto's.



Eens terug in Neerpelt zijn we met de wagen en de remork van Marcel m'n stalen ros gaan terughalen. Waarvoor vele dank! Om onze 'miserie' te vergeten zijn we dan toch nog ene gaan drinken bij de Moto Drivers. Na ons verhaal te hebben gedaan zijn we naar mij thuis gegaan om m'n Vespa terug in garage te zetten. Aangezien we nog geen druppeltje regen hadden gezien, kregen we voorspelde hoeveelheid regen in enkele minuten op ons hoofd. Zo zijn we dan toch nog nat geworden a la traditie van 2010.

Vele groetjes en tot de volgende keer.
Kris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten